Vesti

Обавештење у вези окружних такмичења у Пољопривредној школи „Вршац“

ХЕМИЈА

Српско хемијско друштво

Такмичење из хемије за ученике Основних школа:

окружни ниво 14.04.2024. – 9 часова, контакт особа проф. Нина Димић

(слати пријаве на мејл nina_dimic@yahoo.com )

БИОЛОГИЈА

Српско биолошко друштво

Такмичење из биологије за ученике Основних школа:

окружни ниво 14.04.2024. – 13 часова, контакт особа проф. Олга Андреј

(слати пријаве на мејл andrej650@gmail.com )

БИОЛОГИЈА

Српско биолошко друштво

Такмичење из биологије за ученике Средњих школа:

окружни ниво 21.04.2024. – 12.00 часова, контакт особа Олга Андреј

(слати пријаве на мејл andrej650@gmail.com )

Savetovanje individualnih proizvođača vina i jakih pića u Poljoprivrednoj školi „Vršac“

U sklopu obeležavanja dana škole i svog zaštitnika Svetog Trifuna 14.februara 2024.godine u Poljoprivrednoj školi „Vršac“ je održana 32. smotra ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića. Analiza uzoraka je vršena organoleptičkom i hemijskom metodom kao i prethodnih godina.

Škola nakon svečanosti dodele priznanja najuspešnijim učesnicima smotre, organizuje savetovanje na kojem se proizvođačima ukazuje gde greše i kako da poboljšaju svoje proizvode, a na osnovu hemijskih analiza koje su sporveli učenici škole sa svojim profesorima u školskoj laboratoriji.

Ovim putem pozivamo proizvođače na ovogodišnje Savetovanje individualnih proizvođača vina i jakih pića, koje će se održati dana 29. februara 2024. godine (četvrtak) sa početkom od 14.00 časova, ul. Arhitekte Brašovana 1, Vršac.

Proizvođači vina treba da ponesu hemijske analize svojih uzoraka pića.

Savetovanje će voditi dipl.ing. Čejić Vladimir.

Zbog lakše organizacije molimo proizvođače da potvrde svoj dolazak do utorka 27.februara 2024.godine svakog radnog dana u periodu od 08.00 do 14.00 časova pozivom na sledeće brojeve telefona 065/2810791 (profesorka Dimić) i 064/2619667 (profesor Stanić).

Poljoprivredna škola „Vršac“ svečano je obeležila dan škole

Dan škole i zaštitnik Poljoprivredne škole „Vršac“ Sveti Trifun obeleženi su 14.februara 2024.godine u prisustvu brojnih gostiju.

Posle svečanog rezanja slavskog kolača, učenici i profesori naše škole upriličili su prigodan program nakon čega je direktor Srđan Kliska predstavio planove vezane za dalji rad škole. Učenicima koji su u proteklom periodu ostvarili najbolje rezultate direktor je ovom prilikom uručio diplome. Posebno je istakao da je naša profesorka srpskog jezika i književnosti Dušica Ćirin ovogodišnji laureat Nagrade Nikola Brašovan.

Posebnu čast nam je ukazao direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi dr Rade Jovanović koji je u ime Akademije nauka i umetnosti našoj školi ovom prilikom dodelio Nagradu „Dr Đorđe Radić“ za izuzetan doprinos u obrazovanju učenika za zanimanja iz oblasti poljoprivrede.

U okviru obeležavanja Dana škole organizovana je 32. Izložba vina i rakija. Profesoru prehrambene grupe predmeta Vasilju Miloviću koji je već trideset osam godina član našeg kolektiva, i koji je predano radio u organizaciji svih dosadašnjih Smotri ocenjivanja jakih alkoholnih pića je tom prilikom uručen simboličan poklon.

Digitalno izdanje Vinogradarskih novina koje škola priređuje povodm dana škole možete preuzeti na sledećem linku.

PROFESORKA NAŠE ŠKOLE DUŠICA ĆIRIN DOBITNICA NAGRADE „NIKOLA BRAŠOVAN“

Na 21.Svetosavskoj akademiji održanoj u Narodnom pozorištu“Sterija“ u Vršcu 26.januara 2024.godine, najuspešnijim prosvetnim radnicima dodeljene su prestižne nagrade „Nikola Brašovan“.

Ovogodišnji laureati su Dušica Ćirin, profesorka srpskog jezika i književnosti u Poljoprivrednoj školi „Vršac“, Ružica Perović, profesorka razredne nastave u OŠ „Jovan Sterija Popović“, kao i Marijana Golomeić, profesorka latinskog jezika u Gimnaziji „Borislav Petrov Braca“.

Nagrade im je uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, nakon čega su se njihovi đaci spontano smenjivali na bini kako bi im čestitali i uručili cveće.

„Nagrada „Nikola Brašovan“ je satisfakcija za dosadašnji trud u vaspitanju i obrazovanju mladosti, a i motivacija za budući rad, jer upravo od kvaliteta vaspitanja i obrazovanja zavisi budućnost mladog čoveka. Nagrada je priznanje kako za mene lično, kao prosvetnog radnika sa 22 godine staža, tako i za moj kolektiv i Poljoprivrednu školu „Vršac“ u kojoj sve ovo vreme radim.“ naglasila je u veoma emotivnom obraćanju profesorka Dušica Ćirin.

Domaćin ovogodišnje svečanosti bila je OŠ „Mladost“, čiji su đaci pre i nakon uručenja izveli prigodan program posvećen najvećem srpskom prosvetitelju.

Sledeće godine, domaćin ove značajne manifestacije biće Poljoprivredna škola Vršac.

Poziv individualnim poljoprivrednim proizvođačima za učešće na 32. smotri ocenjivanja kvaliteta vina i rakije, povodom dana škole Sv.Trifuna

Obaveštavaju se zainteresovani individualni poljoprivredni priozvođači da će Poljoprivredna škola „Vršac“ u Vršcu, 14. februara 2024. godine, povodom dana škole i dana vinogradara Sv. Trifuna,održati 32. tradicionalnu smotru ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića.

Proizvođači mogu svoje uzorke doneti u Poljoprivrednu školu „Vršac“ od ponedeljka 15.januara do petka 26.jaunara 2024. godine svakog radnog dana od 09.00 do 13.00 časova.

Prilikom prijave potrebno je popuniti prijavni obrazac i uplatiti donaciju.

Donacija po uzorku iznosi 1000 dinara.

Za žestoka alkoholna pića potrebno je doneti 2 boce (od 0,7 do 1l);

Za vina potrebno je doneti 3 boce (od 0,7 do 1l). Potrebno je na jednu bocu zalepiti etiketu, a ostale boce moraju biti bez etikete.

Uplate je moguće uplatiti na žiro račun škole 840-31302845-09, po modelu 97, poziv na broj 1502102040174231700, primalac: ustanova za srednje obrazovanje, svrha uplate: „Donacija Sv.Trifun 2024.“ ili prilikom predaje uzoraka.

Ocenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića se vrši organoleptičkom metodom, a ocenjivanje vina i hemijskom i organoleptičkom metodom kao i prethodnih godina.

O B A V E Š T E Nj E

MATURSKI ISPITNI ROK
ZA VANREDNE UČENIKE JANUAR 2024.

17. i 18. januar 2024. – prijava ispita od 08.00 do 12.00 časova

22. i 23. jaunar 2024. – vanredni ispiti (prema satnici koja će naknadno biti objavljena)

MATURSKI I ZAVRŠNI ISPITI
JANUARSKI ROK 2024.

SREDA 24. januar 2024.

od 08.00 do 12.00 č – PRIJAVA ZA POLAGANJE ZAVRŠNIH I MATURSKIH ISPITA ZA VANREDNE UČENIKE

ČETVRTAK 25.januar 2024.

U 9.00 č ISPITNI ODBOR

U 10.00 č ISPIT ZA PROVERU STRUČNO-TEORIJSKIH ZNANJA -test znanja (prehrambeni tehničar)

PETAK 26.januar 2024.

U 09.00 č SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST (prehrambeni tehničar)

PONEDELJAK 29.januar 2024.

U 8.00 č MATURSKI PRAKTIČAN RAD (prehrambeni tehničar)

U 8.00 č ZAVRŠNI ISPIT- PRAKTIČAN RAD (pekar, rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike)

Rešenje direktora o imenovanju Komisija za maturske i završne ispite u januarskom ispitnom roku 2023/24. godine del.br. 2550 od 21.12.2023. okačeno je na oglasnim tablama i na ulaznim vratima u školu.

Konačni rezultati prijavljenih kandidata za odlazak u Mađarsku na mobilnost Erazmus+ projektu ``Pružimo svima šansu za razvoj``

Konačne rezultate prijavljenih kandidata za odlazak u Mađarsku na mobilnost Erazmus+ projektu „Pružimo svima šansu za razvoj“, sa ukupnim brojem poena možete pogledati na linku.

Produžen rok za prijavu na mobilnost Erazmus + projekta

Poziv učenicima da se prijave na stručnu praksu u inostranstvu

Projekat: „Pružimo svima šansu za razvoj

Mobilnost: maj 2024. godine, Mađarska, farma „Rendek“, u trajanju od dve nedelje

Projekat mobilnosti uključuje 12 učenika obrazovnih profila poljoprivredni tehničar i prehrambeni tehničar drugog i trećeg razreda u školskoj 2023/24. godini.

Zainteresovani učenici mogu da se prijave do 30. novembra popunjavanjem prijave i slanjem motivacionog pisma, iste predati u PP službu ili profesorkama Dušici Ćirin i Ani Mesaroš.

Prvi korak nakon prijave je izrada testa iz engleskog jezika i stručnih predmeta za obrazovne profile poljoprivredni tehničar i prehrambeni tehničar.

Nakon prijava učenici će biti obavešteni putem sajta i oglašavanjem na oglasnoj tabli u holu škole o rezultatima selekcije učenika za mobilnost. (Molimo vas da pratite sajt i obaveštenja u holu škole).

Projekat Erazmus+

OBAVEŠTENJE

PROJEKAT ERAZMUS+

Pružimo svima šansu za razvoj“

Pozivamo učenike Poljoprivredne škole „Vršac“, obrazovnih profila poljoprivredni tehničar i prehrambeni tehničar druge i treće godine, da se prijave na mobilnost u okviru Erazmus plus projekta „Pružimo svima šansu za razvoj“ koja će se odvijati u prvoj polovini maja 2024. godine u Mađarskoj na farmi Rendek blizu Kečkemeta (https://www.biotanya.hu/rot04.html ). Mobilnost podrazumeva boravak na farmi dve nedelje i obavljanje praktične nastave na istoj farmi, a ciljevi projekta su: upoznavanje i primena ekološki svesnih praksi u profesionlanom okruženju, razvoj kulture saradnje i upoznavanje sa ruralnom kulturom zemlje EU.

Prijave se mogu predati do 20. novembra 2023. godine prof. Dušici Ćirin ili prof. Ani Mesaroš.

Projekat finansira program Erazmus +, uz podršku organizacije Fondacija Tempus.

#fondacijatempus

 

„Financed with the funds of the European Union.“ The views expressed are solely those of the authors and do not necessarily reflect the views of the European Union or [name of earmarked grant provider]. Under no circumstances can the European Union or the grantor be held responsible for their content.“

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ У ШКОЛСКОЈ 2023/2024. ГОДИНИ

Поштовани ученици,

Настава у школској 2023/2024.години почиње у петак 01. септембра 2023.године уз интонирање химне Републике Србије

-У 8.00 ч. ЗА I и II РАЗРЕД уз интонирање химне Републике Србије у школском дворишту, прозивка ученика и улазак у учионице (I и II час – ЧОС)

– У 10 ч. ЗА III И IV РАЗРЕД

Желимо вам успешну школску годину!

Колектив Пољопривредне школе „Вршац“

ОД 8 Ч

УЧИОНИЦЕ

 

I-1

A1

I-2

2

I-4

3

I-5,6

5

I-7,8

6

II-1

7

II-2

ФИСКУЛТУРНА САЛА

II-4

1

II-5,6

А2

II-7,8

9

 

ОД 10 Ч

 

УЧИОНИЦЕ

 

III-1

6

III-2

А2

III-4

5

III-6

А1

III-7

10

IV-1

11

IV-2

9

IV-4

7