Specijalizacija
Документација потребна за упис
- Сведочанства о завршеним разредима средње школе (копија и оригинал на увид)
- Диплома о положеном матурском испиту (копија и оригинал на увид)
- Копија санитарне књижице
- Извод из матичне књиге рођених (оригинал)
- Уверење о држављанству
- Потврда о радном искуству
- Копија (очитана) личне карте
- Уписна пријава (попуњава се приликом уписа у школи)
Решење о давању сагласности за школску 2024/2025 за смерове:
- Виноградар-специјалиста
- Повртар – специјалиста
- Млинар – специјалиста
- Пекар – специјалиста
- Ветеринарски техничар – специјалиста
- Кувар – специјалиста
- Конобар – специјалиста
Услови за упис
Специјалистичко образовање у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране – Образовни профил: Виноградар – специјалиста, Млинар – специјалиста, Пекар – специјалиста, Повртар – специјалиста и Ветеринарски техничар – специјалиста, могу да стекну лица са завршеним средњим образовањем у трајању од три или четири године за одговарајуће занимање, односно образовни профил и да има две године радног искуства на пословима и радним задацима занимања која су обухваћена одговарајућим образовним профилом.
Специјалистичко образовање се обавља у трајању од једне године.
Специјализацију у области угоститељства и туризма за образовни профил
Кувар – специјалиста, могу стицати кандидати са завршеним следећим средњим образовањем:
- четворогодишње образовање у области угоститељства и туризма са најмање две године радног искуства на пословима кувара;
- трогодишње образовање у области угоститељства и туризма са најмање три године радног искуства на пословима кувара;
- четворогодишње образовање у другим областима рада, са најмање три године радног искуства на пословима кувара уз полагање допунских испита из предмета – куварство са практичном наставом и познавање робе, по програму за четворогодишње образовање.
Специјалистичко образовање се обавља у трајању од једне године.
Специјализацију у области угоститељства и туризма за образовни профил
Конобар – специјалиста, могу стицати кандидати са завршеним следећим средњим образовањем:
- четворогодишње образовање у области угоститељства и туризма са најмање две године радног искуства на пословима конобара;
- трогодишње образовање у области угоститељства и туризма са најмање три године радног искуства на пословима конобара;
- четворогодишње образовање у другим областима рада, са најмање три године радног искуства на пословима конобара уз полагање допунских испита из предмета – услуживање са практичном наставом и познавање робе, по програму за четворогодишње образовање.
Специјалистичко образовање се обавља у трајању од једне године.