placeholder-1600

Turistički tehničar

Područje rada: Trgovina, ugostiteljstvo i turizam

Trajanje: 4 godine

Smer koji nosi sa sobom putovanja, obilaske kulturno-istorijskih spomenika, crkvi i manastira, posete raznim manifestacijama kao i rad na recepciji hotela i rad u turističkim agencijama u gradu.

Nastava u bloku (praktična nastava) se izvodi tokom školske godine, kada se učenici obučavaju za praktičan rad u hotelu i turističkim agencijama , što im po završetku školovanja mnogo znači ukoliko odluče da se zaposle.

Tokom školovanja kao obavezni predmeti su i dva strana jezika, koja se kvalitetno izučavaju i na osnovu toga naši učenici su veoma uspešni pri upisu na sve fakultete čiji prijemni ispit zahteva polaganje stranog jezika.

Po završetku srednjeg obrazovanja, učenici  imaju mogućnost da se dalje školuju na različitim fakultetima i da se opredele za različite oblasti:  turizam, ekonomiju, istoriju umetnosti, geografiju, pravo, psihologiju, srpski jezik, strane jezike, informatiku, istoriju, sociologiju, biologiju i dr. Što samim tim znači da posle završetka ovog smera učenicima se otvara široka lepeza mogućnosti.