Održano je organoleptičko ocenjivanje jakih alkoholnih pića i vina

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 08.02.2018.

 

 

 

I ove godine, 07. i 08. februara, u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, održano je organoleptičko ocenjivanje jakih alkoholnih pića i vina. Ove 2018. godine stiglo je ubedljivo najviše uzoraka u dvadesetšestogodišnjem trajanju ove značajne manifestacije u našoj školi i gradu Vršcu. 
Stiglo je ukupno 142 uzorka, koji su podeljeni u kategorije:
-Rakije od voća,
-Rakije od grožđa,
-Likeri,
-Crna vina,
-Bela vina,
-Specijalna vina

Organoleptička ispitivanja radjena su nakon hemijskih provera u Enološkoj stanici Vršac, Vršačkim vinogradima i prvi put u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,,.Ispitivanja su vršili najbolji tehnolozi i enolozi iz Enološke stanice, Vršačkih vinograda i Poljoprivredne škole.

Nakon svega, sledi komisijsko dešifrovanje pristiglih uzoraka i svečano proglašenje pobednika 14. februara 2018. godine.
Vrlo je značajna i činjenica da svi izlagači imaju pravo da potpuno besplatno, tokom marta meseca, svake godine, prisustvuju savetovanju na temu popravke kvaliteta rakija i vina,u organizaciji Poljoprivredne škole ,,Vršac,, a koju vode vrsni enolozi i tehnolozi koji su učestvovali u ocenjivanju.
Treba istaći da su svi zaposleni Poljoprivredne škole ,,Vršac,, izuzetno ponosni na činjenicu da je ova manifestacija druga najstarija manifestacija u gradu, odmah posle Dana berbe grožđa koja je održana po šezdeseti put.
Trajanje manifestacije duže od četvrtine Veka sigurno znači i kvalitet manifestacije, koji podrazumeva ozbiljnost, sigurnost i poverenje svih izlagača.
Neki od izlagača koji su se pojavljivali pre više od dvadeset godina danas su ozboljni vinari u regionu, pa čak i izvoznici najkvalitetnijih vina.

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

Design by Joomla 1.6 templates