Članci

Filter

Poljoprivredni sajam u Brnu

Brno, Češka republika, 31.03.2014.

Zahvaljujuci Opštinskom Veću, Opštine Vršac, koja je prepoznala značaj Poljoprivredne škole za naš grad, četiri najbolja učenika četvrtog razreda, smera Poljoprivredni tehničar sa profesorom Kliska Srđanom, bili su u Češkoj Republici, tačnije u gradu Brno gde se održava jedan od najvećih Evropskih poljoprivrednih sajmova, čime su se upoznali sa inovacijama u ovoj veoma značajnoj grani ljudske delatnosti.

Više slika možete pogledati ovde.

 

UKLJUČI SE. ISKLJUČI SE!

WWF – Svetski fond za prirodu u Srbiji vas sa zadovoljstvom poziva da se i ove godine uključite u najveću globalnu akciju Sat za našu planetu (Earth Hour).

U subotu, 29. marta 2014. godine u 20:30h, gradovi širom sveta će po osmi put isključiti svetla na sat vremena i time još jednom poslati snažnu poruku da ipak možemo nešto preduzeti kako bi ublažili klimatske promene, ali i kako bi skrenuli pažnju na posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

Ovaj sat je samo mali podsetnik da zajedno možemo uticati na to da se stvari promene i da su male stvari koje svakodnevno obavljamo te koje nam mogu pomoći da stvorimo humaniju budućnost.

Prošle godine akciji se priključilo oko 7000 gradova iz 154 zemlje, uz više stotina miliona pojedinaca sa svih 7 kontinenata. Sat za našu planetu se u Srbiji održava po šesti put. Prošle godine ostvarili smo rekord - 60 gradova i opština, 37 škola i preko 40 organizacija civilnog društva učestvovalo je u akciji. Kao i prethodnih godina resorna republička ministarstva, pokrajinski i opštinski sekretarijati, veliki broj organizacija, kompanija, pojedinaca podržali su Sat za našu planetu.

Ove godine, biće postavljena i digitalana platforma za učešće putem društvenih mreža sa naglaskom na Facebooku i Instagramu. Uključi se – isključi se na: www.facebook.com/WWFSerbia i wwf.panda.org/serbia

Budite i vi deo globalne ekipe!

Ukratko o akciji „Sat za našu planetu”

Akcija „Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i preduzeća sa zajedničkim ciljem - slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti za ublažavanje klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo (više informacija na: www.panda.org/serbia i www.earthhour.org/)

WWF - Svetski fond za prirodu

WWF je jedna od najvećih, širom sveta priznatih, nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima skoro 5 miliona pristalica i aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja. Misija WWF-a je da zaustavi uništavanje životne sredine i da stvori budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom putem očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog korišćenja prirodnih resursa i smanjenja zagađenja i preterane potrošnje.
Dodatne informacije: www.panda.org/serbia, @WWFinSerbia, www.facebook.com/WWFSerbia

 

Design by Joomla 1.6 templates