Članci

Filter

Stihovizija

Smederevo, Narodna biblioteka, 30.11.2013.

   

Dana 30.11.2013.godine održano je polufinalno takmičenje u recitovanju na stranim jezicima pod nazivom „Stihovizija“. Ova manifestacija održava se već petu godinu za redom u Smederevu u organizaciji Narodne biblioteke Smederevo.

Ove godine su po prvi put učestvovali i učenici srednjih škola sa teritorije opštine Vršac. U polufinalnom takmičenju učestvovali su sledeći učenici Polјoprivredne škole „Vršac“: Anja Moromilov, Miloš Savić i Jovana Stojadinović iz odelјenja II4, Andreja Bakić, Dragana Kostić, Sabo Beata, Nikola Lukin i Vojislava Radosavlјević iz odelјenja III4 i Vrba Danica, Jelena Krega i Sofija Paulјev iz odelјenja IV4.

Učenike su pripremale profesorke Engleskog jezika Milica Poznan i Anita Đurić-Stojkov i profesorka Nemačkog jezika Vesna Puzin. U finale je uspela da se plasira Vrba Danica iz odelјenja IV4. S obzirom da je naša škola učestvovala prvi put na ovoj manifestaciji, možemo biti zadovolјni ostvarenim uspehom.

                                                                                           

Predavanje na temu “Solarne sušare - izgradnja i korišćenje”

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 22.11.2013.

Dana 22. novembra 2013. godine je u okviru projekta “Izrada solarne sušare za voće, povrće i lekovito bilje” održano predavanje na temu “Solarne sušare - izgradnja i korišćenje” u prostorijama Poljoprivredne škole “Vršac” u Vršcu.

Predavanje na temu “Solarne sušare - izgradnja i korišćenje”

Predavanje je održao Dragoslav Dobrosavljević, diplomirani inženjer elektrotehnike, koji je prisutnim učenicima ukazao na načine konverzije sunčeve energije (toplotna, električna), prikazao vrste objekata kod kojih je moguće koristiti sunčevu energiju, zatim pojasnio načine utvrđivanja očekivanog broja sunčanih sati na mestu postavljanja solarnih panela potrebnih za proračun, i prikazao šeme solarnih instalacija u primeni.

U drugom delu predavanja im je na praktičnom primeru pokazao korake u izradi same sušare, ukazao na prednosti korišćenja ovakvog vida energije za sušenje voća, povrća i lekovitog bilja, kao i tehničke karakteristike kolektora i formule za izračunavanje količine toplote koja se na ovaj način dobija.

Ovom aktivnošću je projekat završen. Osnovni ciljevi projekta bili su: podizanje ekološke svesti učenika, nastavnika i zainteresovanih građana, promovisanje efikasnog korišćenja energije izradom jednostavne solarne sušare za voće, povrće i lekovito bilje, zatim alternativnih izvora energije, kao i volonterskog rada i aktivizma.

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Vršac, Opšta bolnica Vršac - Služba za transfuziju krvi, 14.11.2013.

Iz zdrаvstvеnih ustаnоvа u Srbiјi gоtоvо svаkоdnеvnо stižu аpеli dоbrоvоlјnim dаvаоcimа, јеr su zаlihе јеdinicа krvi tri putа mаnjе оd pоtrеbnih. U оkviru аkciје dоbrоvоlјnоg dаvаnjа krvi kојu su zајеdnо оrgаnizоvаli Crveni krst Vojvodine i Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice Vršac, dаnаs su krv dаli učenici i profesori Poljoprivredne škole "Vršac".

   

Učenici koji su učestvovali u ovoj akciji su: Bojan Kostić IV-1, Jaroslav Leksa IV-2, Borivoj Miletić IV-2, Dušanka Barač IV-2, Sara Cvetković IV-4, Nataša Ristić IV-4, Katarina Lukić IV-4 i Bojan Todorović IV-4. Učenike su organizovali i vodili profesori Jano Sič i Miroslav Cuca.

 


Krv mоgu dаti sаmо оsоbе uzrаstа оd 18 dо 65 gоdinа, kао i оsоbе kоје nеmајu zdrаvstvеnih prоblеmа. Prеpоrukа Zаvоdа zа trаnsfuziјu tаkоđе glаsi dа је nеоphоdnо dа dаvаlаc budе nаspаvаn, dа оbеduје i dа niје pоd lеkаrskоm tеrаpiјоm.

Intеrvаl izmеđu dаvаnjа krvi trеbа dа budе tri mеsеcа zа оsоbе muškоg, оdnоsnо čеtiri mеsеcа zа оsоbе žеnskоg pоlа.

 

Radionica "Debatom o debati"

Vršac, Kulturni centar Vršac, 04.11.2013.

Učenici Poljoprivredne škole "Vršac" učestvovali su u radu radionice "Debatom o debati" u organizaciji Unije studenata Vršac. Predavanje i radionica održani su u Kulturnom centru.

Događaju su prisustvovali sledeći učenici naše škole: Anstasija Kračun I-4, Ivana Štiglić I-4, Milena Keker I-4, Dragana Slamarski I-2, Jovana Stojaković I-2, Sandra Novaković I-1, Ivana Popov II-2, Anstazija Čolić II-2, Snežana Nika II-4, Anja Momirov II-4, Mirela Grujesku II-4, Nikola Lukin III-4, Nataša Srbulov III-4, Dragana Žarkov III-4, i Aleksandra Deđanski III-4.

Učenici su pohvaljeni od strane organizatora za učešće u radu. Učenike su animirali za ovu radionicu profesori Slađana Milovanov (đački parlament), Dragijana Purić (profesor građanskog vaspitanja) i Dragica Tasić (profesor matematike).

Više slika možete pogledati ovde.

 

Design by Joomla 1.6 templates