Održano je organoleptičko ocenjivanje jakih alkoholnih pića i vina

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 08.02.2018.

 

 

 

I ove godine, 07. i 08. februara, u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, održano je organoleptičko ocenjivanje jakih alkoholnih pića i vina. Ove 2018. godine stiglo je ubedljivo najviše uzoraka u dvadesetšestogodišnjem trajanju ove značajne manifestacije u našoj školi i gradu Vršcu. 
Stiglo je ukupno 142 uzorka, koji su podeljeni u kategorije:
-Rakije od voća,
-Rakije od grožđa,
-Likeri,
-Crna vina,
-Bela vina,
-Specijalna vina

Organoleptička ispitivanja radjena su nakon hemijskih provera u Enološkoj stanici Vršac, Vršačkim vinogradima i prvi put u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,,.Ispitivanja su vršili najbolji tehnolozi i enolozi iz Enološke stanice, Vršačkih vinograda i Poljoprivredne škole.

Nakon svega, sledi komisijsko dešifrovanje pristiglih uzoraka i svečano proglašenje pobednika 14. februara 2018. godine.
Vrlo je značajna i činjenica da svi izlagači imaju pravo da potpuno besplatno, tokom marta meseca, svake godine, prisustvuju savetovanju na temu popravke kvaliteta rakija i vina,u organizaciji Poljoprivredne škole ,,Vršac,, a koju vode vrsni enolozi i tehnolozi koji su učestvovali u ocenjivanju.
Treba istaći da su svi zaposleni Poljoprivredne škole ,,Vršac,, izuzetno ponosni na činjenicu da je ova manifestacija druga najstarija manifestacija u gradu, odmah posle Dana berbe grožđa koja je održana po šezdeseti put.
Trajanje manifestacije duže od četvrtine Veka sigurno znači i kvalitet manifestacije, koji podrazumeva ozbiljnost, sigurnost i poverenje svih izlagača.
Neki od izlagača koji su se pojavljivali pre više od dvadeset godina danas su ozboljni vinari u regionu, pa čak i izvoznici najkvalitetnijih vina.

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

Drugo mesto za đake vršačke Poljoprivredne škole u kvizu “Fimek nagrađuje znanje”

 
 
 
 
 
 
 
 

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 07.02.2018.

 

 

Đaci Poljoprivredne škole Vršac osvojili su drugo mesto u kvizu “Fimek nagrađuje znanje”.

Takmičenje “Fimek nagrađuje znanje” održano je u četvrtak 1. februara u Novom Sadu, a na njemu su učestvovale: Poljoprivredna škola “Vršac”iz Vršca, Školski centar “Nikola Tesla” iz Vršca, Srednja tehnička škola “Mileva Marić” iz Titela, Ekonomsko – trgovinska škola “Dositej Obradović” iz Alibunara i Srednja škola “Sveti Nikola” iz Novog Sada.

 
Detaljnije pogledajte na www.vrsaconline.com stranici OVDE
 
 

Stručno usavršavanje nastavnika Poljoprivredne škole

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 03.02.2018.

 

 

Seminar za nastavnike i stručne saradnike održan je u našoj školi u petak 02.02. i subotu 03.02.2018. godine. 
Teme su bile: "Timski rad i saradnja nastavnika u funkciji osiguranja kvaliteta rada ustanove" i "Mogućnosti za unapređivanje saradnje i timskog rada u ustanovi".
Bilo je veoma korisno i zabavno u školi ova dva dana!

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

Rekordan broj uzoraka na 26. smotri ocenjivanja vina i rakija

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 03.02.2018.

 

 

 

Ove 2018. godine je povodom školske slave Sveti Trifun, i izložbe vina i alkoholnih pića stiglo ubedljivo najviše uzoraka u dvadesetšestogodišnjoj istoiji manifestacije, koja je ujedno i druga najstarija manifestacija u gradu Vršcu. 
Ukupno je stiglo 142 uzorka vina, rakija i specijalnih pića.
Sada već možemo reći da ova manifestacija uveliko prevazilazi okvire grada i škole, te poprima regionalni, Republički karakter. 
Ove godine stigli su uzorci za ocenjivanje iz skoro svih krajeva Srbije!
Škola je od pre godinu dana opremljena aparaturom za ispitivanje vina, tako da je deo analiza prvi put radjen u našoj školi, na šta smo posebno ponosni.
Analize alkoholnih pića rade prijatelji škole iz Enološke stanice ,,Vršac,, dok deo analiza vina rade prijatelji škole iz Vršačkih vinograda.
Cela manifestacija već 26 godina opstaje upravo velikim zalaganjem ove dve vršačke firme koje na sebe preuzimaju veliki deo zadatka oko ocenjivanja kvaliteta.
Organileptičke analize biće vršene u sredu i četvrtak 7. i 8. februara u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, od strane eminentnih stručnjaka u ovoj oblasti.

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

 

 

Prinova na Školskoj farmi

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 30.01.2018.

 

 

Prve prinove na farmi Poljoprivredne škole ,,Vršac,, u 2018. godini! U poslednjim danima ne tako hladnog januara bogatiji smo za tri ovčice, a u narednim danima očekujemo da se taj broj uveća!

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

Design by Joomla 1.6 templates