Predavanje "Od IBA do NATURE2000"

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 21.04.2017.

 

 

U Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, je danas 21.04.2017. održano predavanje na temu: ,,Od IBA do NATURE2000,,. Predavanje je organizovano u okviru nastojanja Poljoprivredne škole ,,Vršac,, da u narednih godinu dana zasluži priznanje Eko škola i dobije Eko zastavu kao dokaz da je ispunila uslove za tako značajno priznanje. Predavanje, kratak film i diskusiju vodio je Budimir Babić, predsednik vršačkog ekološkog udruženja ,,Avalon,,. Skup je otvorio direktor škole Srdjan Kliska, a potom je sve prisutne pozdravio i ukazao na značaj ove akcije, član Veća za ekologiju u Gradu Vršcu, Vasić Miloš. Današnjem skupu prisustvovali su i predstavnici gradskih institucija koje takođe učestvuju u istom projektu, a to su Hemijsko-medicinska škola, OŠ Mladost, OŠ Jovan Sterija Popović, i Predškolska ustanova ,,Čarolija,,.

 

Sajam obrazovanja 19.04.2017. centar Millennium

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 19.04.2017.

 

 

Tradicionalno i ove godine Grad Vršac je organizovao sajam obrazovanja na kojem su se predstavile sve vršačke srednje škole osmacima osnovih škola uz Vršca i okoline.
Kao i svake godine štand Poljoprivredne škole Vršac je bio odlično uređen i posećen. Sa osmacima su razgovarali učenici svih smerova iz škole, tako da su mogli da dobiju direktne odgovore na pitanja koja ih muče u vezi upisa u srednje škole. Ove godine je predstavljanje škole u sali bilo izmenjeno, u pitanju je bila interaktivna prezentacija sa zanimljivim nagradama koje su dobijali oni učenici koji su znali odgovore na postavljena pitanja. U organizaciji predstavljanja škole su pored učenika smerova Poljoprivredni tehničar, Prehrambeni tehničar, Turistički tehničar, Rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike, Pekar, Kuvar, učestvovali i profesori Marjana Popov, Mirjana Fako, Nina Dimić, Saša Radivojević, Tanja Brankov, Igor Lazaroj, Jano Sič, Ana Mesaroš, Aleksandar Gimboš i Ivan Stanić.

 

Gradsko takmičenje u gađanju vazdušnom puškom

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 10.04.2017.

 

 

Na Gradskom takmičenju učenika srednjih škola Vršca u gađanju vazdušnom puškom u Uljmi, Poljoprivredna škola ,,Vršac,, imala je tri takmičara i to Tanja Janković II-4, Marko Monja II-5 i Kornja Aleksandar III-1.
Izuzetno smo ponosni što je naša učenica Tanja Janković sa 259 krugova osvojila prvo mesto a Marko Monja sa 254 kruga osvojio drugo mesto i samim tim su se plasirali u dalji krug takmičenja.

 

Eko zastava

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 10.04.2017.

 

 

10.04.2017. Učenici Poljoprivredne škole ,,Vršac,, počeli su formiranje kompostne jame u kojoj će se proizvoditi kompost od raznog organskog otpada iz primarne poljoprivredne proizvodnje sa školske ekonomije kao i iz školske kuhinje.
Formiranje kompostišta je deo aktivnosti škole u okviru medjunarodnog projekta Eko škola. Današnje aktivnosti predvodila je profesorka biologije i ekologije u Poljoprivrednoj školi Snežana Mesicki a pomagali profesori Uroš Božanić, Ivan Stanić, Jano Sič Marjana Popov kao i mnogi učenici.

 

Okružno takmičenje iz književnosti

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 08.04.2017.

 

 

Okružno takmičenje iz književnosti Književna olimpijada održano je danas u Pančevu u Gimnaziji "Uroš Predić". Vršačke srednjoškolce predstavljali su učenica Poljoprivredne škole ,,Vršac,, Slađana Vuletaš i troje gimnazijalaca. Na republučki nivo plasirala se gimnazijalka Nevena Grozdanovski. Čestitke svim učesnicima i njihovim mentorkama. Divno je biti kulturan i obrazovan!

 

Design by Joomla 1.6 templates