Projekat “Bez bezbednosti nema mladosti” u Poljoprivrednoj školi

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 06.10.2017.

 

Projekat “Bez bezbednosti nema mladosti” za koji je Poljoprivredna škola “Vršac” dobila sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u iznosu od 250.000 dinara, počeo je tokom septembra meseca intenzivnim pripremama a sada je već uveliko u fazi realizacije.
Cilj projekta je da se poveća bezbednost mladih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti prevencije i direktnog rada sa mladima.
Učenici Poljoprivredne škole “Vršac” smerova Poljoprivredni tehničar i Rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike u toku svog školovanja imaju obuku i polaganje za “F” kategoriju vožnje traktora tako da vrlo mladi postaju aktivni učesnici u saobraćaju i mogu biti jedna od rizičnijih kategorija u saobraćaju što se između ostalog ovim projektom želi sprečiti.

Do sada smo uradili izradili promo materijal akcije i obuku učenika edukatora i promotera u auto školi “Bos“.

Projekat traje do 15. decembra tokom koga će biti sprovedena vršnjačka edukacija, tribina i promocija bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Mladi su visoko ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju prema STRATEGIJI BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA REPUBLIKE SRBIJE ZA PERIOD OD 2015. DO 2020. GODINE (“Sl. glasnik RS”, br. 64/2015)

Prema zvaničnoj statistici u Republici Srbiji, kao i u drugim državama u Evropi, česti izazivači saobraćajnih nezgoda su mladi vozači (do tri godine vozačkog iskustva), koji izazivaju višestruko više saobraćajnih nezgoda u odnosu na iskusne vozače. U ukupnom broju poginulih učesnika u saobraćaju, u periodu od 2010. do 2013. godine, mladi vozači su učestvovali sa oko 15%.

Najčešći uticajni faktori koji doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju mladi vozači su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, vožnja pod uticajem alkohola, nepropisna upotreba sredstava za komunikaciju u toku vožnje i drugo.

Slike pogledajte na našem FB profilu OVDE

Maturska eskurzija Grčka 2017

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 30.09.2017.

 

I ove godine učenici završnih razreda organizovano su sa svojim profesorima bili na maturskoj ekskurziji u Grčkoj, u periodu od 24. do 29. septembra. Smšteni su bili u mestu Paralija Katerini u Olimpskoj regiji. Boravak od pet dana iskorišćen je da pored druženja, maturanti obiđu i planinu Olimp, vazdušnu banju Litohoro, arheološko nalazište Dion, turističko mesto Katerini, živinarsku farmu u blizini Diona, sveto mesto Meteori i najveći manastir Veliki Meteori, kao i Solun, u kome su pored Bele kule, Aristotelovog trga - najvećeg evropskog trga koji izlazi na more, Crkve Svetog Dimitrija iz 5. veka, posetili i Srpsko vojničko groblje Zeintinlik, kroz koje ih je proveo deda Đorđe čuveni čuvar ovog mesta. U povratku večera je bila organizovana u Srbiji u Leskovcu, u hotelu Bavka.

Slike možete pogledati OVDE

 

 

Takmičenje u oranju na oglednom imanju u Zagajici

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 19.09.2017.

 

 

U organizaciji PSS ,,Agrozavod,, iz Vršca, danas 19.09.2017. organizovano je takmičenje u oranju na oglednom imanju u Zagajici. Na takmičenju je učestvovalo i pet učenika Poljoprivredne škole ,,Vršac,, smer Poljoprivredni tehničar treće i četvrte godine. Učestvovali su: Nedin Nenad IV/1, Marić Stefan IV/1, Sava Stojakov IV/1, Pejović Miloš III/1 i Ognjen Jeftić III/1, a mentor je bio profesor Borivoje Tapavički. Za učestvovanje i trud dobili su zahvalnicu Agrozavoda. Zahvalnicu PSS ,,Agrozavod,, dobila je i Poljoprivredna škola ,,Vršac,, za dugogodišnju uspešnu saradnju izmedju ove dve ustanove. Treba reći i to da je posle oranja pripremljena i mala zakuska za prisutne takmičare, navijače, mentore i komisiju a koju su posluživali takodje učenici naše škole smera Kuvar sa svojom profesorkom Milojkom Josimov.

 

 

 

 

Studijsko putovanje u Nemačku

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 16.09.2017.

 

 

Učenici Poljoprivredne škole "Vršac" Snežana Lukačev i Jovanović Kosta maturanti smera Poljoprivredni tehničar otputovali su na studijsko putovanje u Nemačku.

Organizator putovanja je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zajedno sa Kancelarijom za poljoprivredu i ruralni razvoj Štutgartskog okruga.

Učešće na putovanju pored predstavnika ovog Sekretarijata, pomoćnika pokrajinskog sekretara Mladena Petkovića i Predraga Rajića, uzimaju i najbolji đaci petnaest srednjih poljoprivrednih i mešovitih škola sa prostora AP Vojvodine, kao i njihovi profesori.

- Ovo tradicionalno putovanje plod je uspešne saradnje Nemačke pokrajne Baden-Vinternberg i pokrajne Vojvodine.Naši učenici potpuno besplatno a o trošku Nemačke obilaze najbolje primere dobre poljoprivredne prakse, domaćinstva, fabrike i agroindustrijski kompleks u trajanju od 7 dana, kaže direktor škole Srđan Kliska.

Tokom studijskog boravka, učesnici putovanja će obići Poljoprivredni školski centar u Kupfercelu, gde će u neposrednoj komunikaciji saznati više o obrazovnom sistemu koji se tiče poljoprivredne struke u Nemačkoj, zatim kompaniju „Džon Dir“ u Manhajmu, giganta na polju proizvodnje poljoprivrednih mašina. Pored toga, delegacija će biti primljena na visokom nivou u Vladi Štutgartskog okruga, Skupštini Baden – Virtemberga, Generalnom konzulatu Republike Srbije u Štutgartu.

Studijski boravak u Nemačkoj činiće i posete brojnim poljoprivrednim gazdinstvima i malim prerađivačkim kapacitetima.

 

 

Poljoprivredna škola ,,Vršac,, na Grožđebalu 2017.

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 14.09.2017.

 

I ove 60. jubilarne proslave Dana berbe grožđa, Poljoprivredna škola ,,Vršac,, je aktivna u dešavanjima u našem Gradu i ovoj značajnoj turističko privrednoj manifestciji. 
Bićemo prisutni sa našim Turističkim tehničarima kao volonterima Turističkog saveza Vršca, naši Kuvari će biti prisutni na Vršačkom bregu u noći pred početak grožđebala, Poljoprivredni teničari i Rukovaoci-mehaničari poljoprivredne tehnike nabrali su plodove grožđa i voća koje su marljivo uzgajali tokom cele godine i predstavili ih na tradicionalnoj izložbi u okviru dana Berbe grožđa u Konkordiji koja će biti otvorena u petak. Škola i ove godine ima svoj štand u okviru kojeg će se prodavati jabuke, med, sada i grožđe,kao i ostale đakonije od meda i peciva a koje su pravili naši Prehrambeni tehničari i Pekari. Na štandu škole u okviru trodnevne manifestacije će biti prisutni učenici i njihovi profesori, pa pored interesantnih proizvoda koje možete kupiti, možete se interesovati i o samom radu škole, našim atraktivnim smerovima i ostalom što Vas zanima. 

Slike sa Dana berbe grožđa

 

 

Design by Joomla 1.6 templates