Naša mala pijaca je izmeštena u dvorište škole!

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 20.06.2017.

 

 

Od danas 20.06.2017. ,,Naša mala pijaca,, je izmeštena u dvorište škole na samom ulazu iz ulice Arhitekte Brašovana i radiće čitavog leta! Radno vreme je od 9-12 časova svakog radnog dana.
 
Cene na dan 20.6.2017.
 
paprika babura 120 dinara
krastavac 35 dinara
jaja 12 dinara
paradajz 100 dinara
 

Imali smo čast da se družimo sa gospođom Brašovan

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 16.06.2017.

 

 

Danas 16.06.2017. godine delegacija Poljoprivredne škole ,,Vršac,, obišla je gospođu Viktoriju Brašovan u Beogradu, suprugu arhitekte Dragiše Brašovana. Gospođa Brašovan napunila je 101 godinu, ali su njena vitalnost i sećanje izvanredni. 
Povod za posetu bilo je obeležavanje 130 godina od rođenja Dragiše Brašovana, koje je organizovala naša škola 25.05.2017. godine. Proveli smo jedno divno prepodne u evociranju uspomena na arhitektu Brašovana, njegovom životu, studijama i radu. Obilaskom predivnog salonskog stana u kome je živeo čuveni srpski arhitekta videli smo i čuli mnogo toga zanimljivog. 
Ovom prilikom gospođa Viktorija poklonila je Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, jedan portret arhitekte Brašovana koji će od sada večno stajati u ulaznom holu škole kao sećanje ali i zahvalnost na besplatno ustupljenom projektu Poljoprivredne škole ,,Vršac,, koji je Dragiša Brašovan u svojim poodmaklim godinama uradio u rekordnom roku i poklonio ga svojim Vrščanima. 
U delegaciji škole bili su direktor Srđan Kliska, zamenik direktora i nastavnik Dušica Ćirin, nastavnik Zdravko Starc, i arhitekta i član saveta roditelja škole Snežana Večanski. 
Na odlasku gospođa Viktorija je obećala da će uskoro doći u Vršac i posetiti našu školu.

 

Dani ćirilice u Bavaništu

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 28.05.2017.

 

 

Dani ćirilice u Bavaništu 27.05.2017. Na literarnom konkursu na temu "Majka" u kategoriji učenika od 15 do 19 godina naša učenica Kristina Čikara osvojila je I nagradu, a na likovnom konkursu na temu "Motiv iz narodnih priča i bajki" u istoj kategoriji učenika naša učenica Renata Mesaroš osvojila je II nagradu. Čestitamo učenicama na postignutom uspehu.

 

Multikulturalnost - bogatstvo našeg kraja, 2017.

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 24.05.2017.

 

 

U Poljoprivrednoj školi "Vršac" je posle tri godine pauze ponovo održana manifestacija "Multikulturalnost - bogatstvo naše sredine". Predstavila su se udruženja i kulturno-umetnička društva iz Vršca i okoline: Udruženje Čeha "Češka beseda" iz Vršca i iz Kuštilja, KUD "Petefi Šandor" Vršac, Udruženje Slovenaca "Kula" Vršac, KUD "Mihaj Eminesku" Kuštilj, GKUD "Laza Nančić" Vršac, KUD "Grozd" Vršac, Udruženje Roma "Romano krlo" Vršac, Udruženje Makedonaca "Vardar",Poljoprivredna škola "Vršac". Manifestacija je realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice.

 

130 godina od rodjenja Dragiše Brašovana

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 22.05.2017.

 

 

U četvrtak 25.05.2017. sa početkom u 13h, Poljoprivredna škola ,,Vršac,, obeležiće 130 godina od rodjenja Dragiše Brašovana, čuvenog vršačkog arhitekte koji je pored mnogobrojnih zgrada u Srbiji i Svetu projektovao i današnju zgradu Poljoprivredne škole ,,Vršac,,. U programu će se govoriti o delima Brašovana u Srbiji , Svetu i Vršcu kao i sećanja živih svedoka o izgradnji sadašnje zgrade škole.

 

Design by Joomla 1.6 templates