Studijsko putovanje u Nemačku

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 16.09.2017.

 

 

Učenici Poljoprivredne škole "Vršac" Snežana Lukačev i Jovanović Kosta maturanti smera Poljoprivredni tehničar otputovali su na studijsko putovanje u Nemačku.

Organizator putovanja je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zajedno sa Kancelarijom za poljoprivredu i ruralni razvoj Štutgartskog okruga.

Učešće na putovanju pored predstavnika ovog Sekretarijata, pomoćnika pokrajinskog sekretara Mladena Petkovića i Predraga Rajića, uzimaju i najbolji đaci petnaest srednjih poljoprivrednih i mešovitih škola sa prostora AP Vojvodine, kao i njihovi profesori.

- Ovo tradicionalno putovanje plod je uspešne saradnje Nemačke pokrajne Baden-Vinternberg i pokrajne Vojvodine.Naši učenici potpuno besplatno a o trošku Nemačke obilaze najbolje primere dobre poljoprivredne prakse, domaćinstva, fabrike i agroindustrijski kompleks u trajanju od 7 dana, kaže direktor škole Srđan Kliska.

Tokom studijskog boravka, učesnici putovanja će obići Poljoprivredni školski centar u Kupfercelu, gde će u neposrednoj komunikaciji saznati više o obrazovnom sistemu koji se tiče poljoprivredne struke u Nemačkoj, zatim kompaniju „Džon Dir“ u Manhajmu, giganta na polju proizvodnje poljoprivrednih mašina. Pored toga, delegacija će biti primljena na visokom nivou u Vladi Štutgartskog okruga, Skupštini Baden – Virtemberga, Generalnom konzulatu Republike Srbije u Štutgartu.

Studijski boravak u Nemačkoj činiće i posete brojnim poljoprivrednim gazdinstvima i malim prerađivačkim kapacitetima.

 

 

Poljoprivredna škola ,,Vršac,, na Grožđebalu 2017.

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 14.09.2017.

 

I ove 60. jubilarne proslave Dana berbe grožđa, Poljoprivredna škola ,,Vršac,, je aktivna u dešavanjima u našem Gradu i ovoj značajnoj turističko privrednoj manifestciji. 
Bićemo prisutni sa našim Turističkim tehničarima kao volonterima Turističkog saveza Vršca, naši Kuvari će biti prisutni na Vršačkom bregu u noći pred početak grožđebala, Poljoprivredni teničari i Rukovaoci-mehaničari poljoprivredne tehnike nabrali su plodove grožđa i voća koje su marljivo uzgajali tokom cele godine i predstavili ih na tradicionalnoj izložbi u okviru dana Berbe grožđa u Konkordiji koja će biti otvorena u petak. Škola i ove godine ima svoj štand u okviru kojeg će se prodavati jabuke, med, sada i grožđe,kao i ostale đakonije od meda i peciva a koje su pravili naši Prehrambeni tehničari i Pekari. Na štandu škole u okviru trodnevne manifestacije će biti prisutni učenici i njihovi profesori, pa pored interesantnih proizvoda koje možete kupiti, možete se interesovati i o samom radu škole, našim atraktivnim smerovima i ostalom što Vas zanima. 

Slike sa Dana berbe grožđa

 

 

Odobren projekat Erasmus+

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 01.09.2017.

 

Пољопривредна школа ,,Вршац,, је конкурисала са два пројекта у програму Еразмус+. Један пројекат, на коме смо партнери школи из Републике Чешке и школи са Сицилије, одобрен је за финансирање. То је пројекат који је везан за део програма у Еразмусу КА2 – Пројекти стратешких партнерстава у области стручног образовања и обука. Пројекат ће трајати три године. Ученици ће у пратњи својих професора путовати у кратке посете школама и вршњацима у Републици Чешкој и на Сицилији. 

Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. У најширем смислу, програм Еразмус+ у области образовања има следеће приоритете: •унапредити и подржати развој свих нивоа образовања, •ојачати везе између формалног, неформалног и информалног учења, •оснажити везу образовања са светом рада, •створити додатне вредности за европски простор образовања, •повезати земље чланице у дефинисању образовних политика.
Више o самом пројекту када започне реализација истог.

 

 

Početak školske godine

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 29.08.2017.

 

Dragi učenici, nadamo se da ste lepo proveli letnji raspust, a ujedno vas podsećamo da je PETAK 1.9.2017. PRVI RADNI DAN. Učenici prvog i drugog razreda u školu dolaze u 8 časova, a učenici trećeg i četvrtog razreda u 10 časova.
Učenici prvog razreda će istog dana imati obuku iz zaštite na radu i to: Turistički tehničari i Kuvari u 9 časova a Poljoprivredni tehničari, Rukovaoci-mehaničari poljoprivredne tehnike i Pekari u 10 časova.

 

 

Životinjska farma Poljoprivredne škole

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 12.07.2017.

Životinjska farma Poljoprivredne škole ,,Vršac,, postala je bogatija za dva muška jareta Balkanske rase, koje je naša koza ojarila. Sada već možemo reći da se vraćamo starom sjaju i ugledu kada je škola imala farmu punu životinja. Izuzetno smo srećni zbog novih prinova a uskoro očekujemo i nove životinje!

 

 

Design by Joomla 1.6 templates