Cvećarska sekcija

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 13.10.2017.

 

 

Detaljnije pogledajte na našoj FB strani OVDE

 

 

 

Festival ,,KO UČIM, GRADIM,, SLOVENIJA

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 08.10.2017.

 

Profesori Poljoprivredne škole "Vršac" Uroš Božanić, Jano Sič, Miodrag Petrićević i Zdravko Starc učestvovali su na međunarodnoj konferenciji 4. Festival KO UČIM, GRADIM 06.10.2017. u mestu Naklo, u Sloveniji sa radom "Upotreba meda u kuvarstvu i na časovima fizičkog vaspiatanja".

Samo predavanje pored zanimljivosti teme, interesantno je što je uspelo da izvrši korelaciju tri naizgled nespojiva predmeta, pčelarstvo, kuvarstvo i fizičko vaspitanje.

Poljoprivredna škola ,,Vršac,, učestvovala je na konferenciji i prethodnih godina sa radovima ,,Banatski hleb iz furune,, i ,,Seljačka kola,,. 
Pre konferencije u Naklu, radovi se šalju komisiji koja prihvata najbolje radove čiji se autori pozivaju na konferenciju gde se predstavljaju.

Slike pogledajte na našem FB profilu OVDE

 

 

 

Projekat “Bez bezbednosti nema mladosti” u Poljoprivrednoj školi

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 06.10.2017.

 

Projekat “Bez bezbednosti nema mladosti” za koji je Poljoprivredna škola “Vršac” dobila sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u iznosu od 250.000 dinara, počeo je tokom septembra meseca intenzivnim pripremama a sada je već uveliko u fazi realizacije.
Cilj projekta je da se poveća bezbednost mladih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti prevencije i direktnog rada sa mladima.
Učenici Poljoprivredne škole “Vršac” smerova Poljoprivredni tehničar i Rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike u toku svog školovanja imaju obuku i polaganje za “F” kategoriju vožnje traktora tako da vrlo mladi postaju aktivni učesnici u saobraćaju i mogu biti jedna od rizičnijih kategorija u saobraćaju što se između ostalog ovim projektom želi sprečiti.

Do sada smo uradili izradili promo materijal akcije i obuku učenika edukatora i promotera u auto školi “Bos“.

Projekat traje do 15. decembra tokom koga će biti sprovedena vršnjačka edukacija, tribina i promocija bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Mladi su visoko ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju prema STRATEGIJI BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA REPUBLIKE SRBIJE ZA PERIOD OD 2015. DO 2020. GODINE (“Sl. glasnik RS”, br. 64/2015)

Prema zvaničnoj statistici u Republici Srbiji, kao i u drugim državama u Evropi, česti izazivači saobraćajnih nezgoda su mladi vozači (do tri godine vozačkog iskustva), koji izazivaju višestruko više saobraćajnih nezgoda u odnosu na iskusne vozače. U ukupnom broju poginulih učesnika u saobraćaju, u periodu od 2010. do 2013. godine, mladi vozači su učestvovali sa oko 15%.

Najčešći uticajni faktori koji doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju mladi vozači su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, vožnja pod uticajem alkohola, nepropisna upotreba sredstava za komunikaciju u toku vožnje i drugo.

Slike pogledajte na našem FB profilu OVDE

Maturska eskurzija Grčka 2017

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 30.09.2017.

 

I ove godine učenici završnih razreda organizovano su sa svojim profesorima bili na maturskoj ekskurziji u Grčkoj, u periodu od 24. do 29. septembra. Smšteni su bili u mestu Paralija Katerini u Olimpskoj regiji. Boravak od pet dana iskorišćen je da pored druženja, maturanti obiđu i planinu Olimp, vazdušnu banju Litohoro, arheološko nalazište Dion, turističko mesto Katerini, živinarsku farmu u blizini Diona, sveto mesto Meteori i najveći manastir Veliki Meteori, kao i Solun, u kome su pored Bele kule, Aristotelovog trga - najvećeg evropskog trga koji izlazi na more, Crkve Svetog Dimitrija iz 5. veka, posetili i Srpsko vojničko groblje Zeintinlik, kroz koje ih je proveo deda Đorđe čuveni čuvar ovog mesta. U povratku večera je bila organizovana u Srbiji u Leskovcu, u hotelu Bavka.

Slike možete pogledati OVDE

 

 

Takmičenje u oranju na oglednom imanju u Zagajici

Vršac, Poljoprivredna škola "Vršac", 19.09.2017.

 

 

U organizaciji PSS ,,Agrozavod,, iz Vršca, danas 19.09.2017. organizovano je takmičenje u oranju na oglednom imanju u Zagajici. Na takmičenju je učestvovalo i pet učenika Poljoprivredne škole ,,Vršac,, smer Poljoprivredni tehničar treće i četvrte godine. Učestvovali su: Nedin Nenad IV/1, Marić Stefan IV/1, Sava Stojakov IV/1, Pejović Miloš III/1 i Ognjen Jeftić III/1, a mentor je bio profesor Borivoje Tapavički. Za učestvovanje i trud dobili su zahvalnicu Agrozavoda. Zahvalnicu PSS ,,Agrozavod,, dobila je i Poljoprivredna škola ,,Vršac,, za dugogodišnju uspešnu saradnju izmedju ove dve ustanove. Treba reći i to da je posle oranja pripremljena i mala zakuska za prisutne takmičare, navijače, mentore i komisiju a koju su posluživali takodje učenici naše škole smera Kuvar sa svojom profesorkom Milojkom Josimov.

 

 

 

 

Design by Joomla 1.6 templates