Turistički tehničari na Sajamu turizma u Beogradu

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 24.02.2018.

 
 
 
Učenici smera Turistički tehničar I,II, III i IV razreda, su dana 23.2.2018. posetili sajam turizma u Beogradu i tom prilikom na praktičnom primeru videli načine prodaje turističkih aranžmana, ponudu i potražnju na ovom najvećem sajmu tog tipa u regionu. Na sajmu se po podacima nalazi 1200 izlagača koji predstavljaju svoju turističku ponudu za 2018. godinu.
 
Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE
 
 
 
 

Polaganje za "F" kategoriju

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 24.02.2018.

 

 

 

Danas 22.02.2018. je veliki dan za učenike drugog razreda, smera Rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike. Oni danas polažu testove za sticanje vozačke dozvole ,,F,, kategorije. Svi učenici koji danas polože testove u narednom periodu kreću na praktičnu obuku vožnje traktora na školskom poligonu. Praktično polaganje vožnje biće organizovano krajem juna meseca, kada će svi koji polože i dobiti zvanične vozačke dozvole ,,F,, kategorije. Obuka i polaganje su za učenike Poljoprivredne škole potpuno besplatni.
Podsećamo da i učenici smera Poljoprivredni tehničar takodje imaju mogućnost da potpuno besplatno prođu obuku i polažu za ,,F,, kategoriju u okviru školovanja u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, a za šta vlada izuzetno veliko interesovanje.

 

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

Svečano uručenje knjižica dobrovoljnim davaocima krvi

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 07.12.2017.

 

 

Dana 07.12.2017. u našoj školi organizovano je svečano uručenje knjižica dobrovoljnim davaocima krvi. Uručeno je ukupno 23 knjižice i to za četvoro zaposlenih radnika škole i 19 učenika Poljoprivredne škole ,,Vršac,,.
Knjižice su uručili Bancaš Mićo, predstavnik Crvenog krsta Vršac i Božanić Uroš, nastavnik iz škole koji je ujedno bio i jedan od inicijatora i organizatora ove humane aktivnosti.

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

Sv. Trifun, 14. februar 2014.

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 14.02.2018.

 

 

 

Све је почело ујутру у 8 часова, читанјем молитве Светом Трифуну, резидбом првог чокота, и заливањем чокота вином из нашег винограда...

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

Održano je organoleptičko ocenjivanje jakih alkoholnih pića i vina

Vršac, Poljoprivreda škola "Vršac", 08.02.2018.

 

 

 

I ove godine, 07. i 08. februara, u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, održano je organoleptičko ocenjivanje jakih alkoholnih pića i vina. Ove 2018. godine stiglo je ubedljivo najviše uzoraka u dvadesetšestogodišnjem trajanju ove značajne manifestacije u našoj školi i gradu Vršcu. 
Stiglo je ukupno 142 uzorka, koji su podeljeni u kategorije:
-Rakije od voća,
-Rakije od grožđa,
-Likeri,
-Crna vina,
-Bela vina,
-Specijalna vina

Organoleptička ispitivanja radjena su nakon hemijskih provera u Enološkoj stanici Vršac, Vršačkim vinogradima i prvi put u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,,.Ispitivanja su vršili najbolji tehnolozi i enolozi iz Enološke stanice, Vršačkih vinograda i Poljoprivredne škole.

Nakon svega, sledi komisijsko dešifrovanje pristiglih uzoraka i svečano proglašenje pobednika 14. februara 2018. godine.
Vrlo je značajna i činjenica da svi izlagači imaju pravo da potpuno besplatno, tokom marta meseca, svake godine, prisustvuju savetovanju na temu popravke kvaliteta rakija i vina,u organizaciji Poljoprivredne škole ,,Vršac,, a koju vode vrsni enolozi i tehnolozi koji su učestvovali u ocenjivanju.
Treba istaći da su svi zaposleni Poljoprivredne škole ,,Vršac,, izuzetno ponosni na činjenicu da je ova manifestacija druga najstarija manifestacija u gradu, odmah posle Dana berbe grožđa koja je održana po šezdeseti put.
Trajanje manifestacije duže od četvrtine Veka sigurno znači i kvalitet manifestacije, koji podrazumeva ozbiljnost, sigurnost i poverenje svih izlagača.
Neki od izlagača koji su se pojavljivali pre više od dvadeset godina danas su ozboljni vinari u regionu, pa čak i izvoznici najkvalitetnijih vina.

Detaljnije pogledajte na našoj FB stranici OVDE

 

 

Design by Joomla 1.6 templates